Horizon Festival is terug en beter dan ooit!

Ik speelde de laatste week Forza Horizon 5 op de PC en heb dus al een mooie impressie kunnen kweken van deze game.
De game speelt zich dit keer af in het mooie Mexico en is verdeeld in verschillende ”biomes” waaronder een jungle, wat meer desert landschap en een geweldige exotische plek met veel mooie asfalt wegen.
Viva la Mexico! Horizon Festival is terug en explosiever dan ooit.

Meteen merk ik die enorm mooie landschappen in deze game. Beginnende terwijl je dropt op een enorme vulkaan en daar van af rijd, De introductie is zoals altijd supersterk
Ik merkte meteen dat de auto geluiden een stuk accurater en mooier zijn dan voorheen en het rijden voelt voor het type spel een heel stuk beter naar mijn mening. Als je nu met een Dodge Charger rev’d dan komt er echt een kneiter diep en rauw geluid van af en dat brengt je meteen in de muscle car vibes.

Grafisch ziet alles er echt super gelikt uit en de game maakt ook gebruik van wat dynamische dingen in de wereld zoals een grote zandstorm waar je in de introductie al mee te maken krijgt. De jungle landschappen voelen enorm mooi aan met veel detail in de bomen
Overal steekt er wel een tak uit waar je met je auto ook kan interacten wat een zeer immersive gevoel geeft. Ook zijn er weer mooie lange snelweg gebieden waar ik flink op heb lopen trappen en waar ze in Australie en in Schotland links rijden, rijden we hier eindelijk weer aan de rechter kant.

Waar ze in Australie en in Schotland links rijden,
rijden we hier eindelijk weer aan de rechter kant.

Je hebt weer een character creator en je eigen character praat ook in cutscenes. Er zijn veel opties en elke bevolkingsgroep lijkt dan ook represented te zijn. Je kan ook kiezen uit een man of vrouwenstem maar ik heb niet geprobeerd om een man te zijn met een vrouwenstem. Alhoewel dat dus wel lijkt te kunnen.
Ook ontmoet je meerdere figuren en er word weer een wereld gebouwd aan verhaaltjes, Er wordt dus wel echt een soort ”campaign” gevolgd en dat geeft het een goed gevoel van progressie in plaats van dat je puur alleen maar objectives aan het completen bent uit een menu.

Customisation is everything in Forza Horizon dus je kan ook weer je nummerplaat aanpassen, De kleuren van je auto, je auto tunen, liveries. Het is allemaal weer mogelijk.
Je hebt weer je autolijst waar je al je eigen auto’s kunt zien en je hebt ook een car collector ”panini boek” achtig menu waar je als je specifiek van een bepaald automerk alles afvinkt nieuwe rewards krijgt zoals extra experience points.
Verder heb je ook je car Mastery weer terug die je op je favoriete auto’s kan spenden om sneller XP te krijgen of andere perks. De challenges die op je map komen bestaan weer uit allemaal verschillende type races, photo challenges, je kan weer langs flitspalen, drift zones en eigenlijk alles wat je gewend bent van Forza Horizon als series.
En uiteindelijk wat mij dan het meest kan vermaken zijn de Wheelspins. Die verdomde Wheelspins en Super varianten waar elke keer auto’s in kunnen zitten of een kleding customisation of geld. Het blijft een leuke toevoeging in een feestje van beloningen

Geweldige stijl, Echte next gen graphics, Geluiden beter dan ooit

Gaaf met je vrienden!

Rijdersnamen waar je tegen speelt komen uit je eigen vriendenlijst dus veel bekende namen doen weer mee, dat is ook altijd leuk om te zien en geeft ondanks dat je op dat moment offline raced toch een sociaal gevoel
De beauty van Forza Horizon 5 is de extreem positieve uitstraling van de wereld. De puntjes op de i met de geluiden van de auto’s , de handling. Nette menu’s en goede social multiplayer

Je hebt dus een nieuwe Link module waarbij je heel snel in de groep die je maakt berichten kan sturen, zelfs zonder voicechat Op je map een event aanklikken en meteen met de Dpad de rest van je groep vragen om mee te doen, of om gewoon hallo te zeggen.
Ik wou Forza Arcade proberen maar door deze vroege playthrough voor release kon ik niemand vinden om mee te spelen, dus zat ik in mijn eentje punten te verzamelen om naar de volgende ronde te gaan en dat lukte natuurlijk nooit want in Forza Arcade moet je gezamelijk punten scoren dus dat kon ik nog niet uitproberen helaas.

En als allerlaatste een kijkje in Eventlab waar heel veel dingen mogelijk gaan zijn, mensen kunnen community made events maken die echt super gek zijn. Gekke jumps, platformen, Wat je maar wilt bedenken.

Forza Horizon 5 is een geweldige racer voor mensen die houden van dit open wereld arcade genre. Geweldige stijl, Echte next gen graphics, Geluiden beter dan ooit, Het blij-makende en mooi ogende Mexico, De handling van de autos
De variatie van de wereld, de grote van de wereld (Weer een heel stuk groter dan FH4) en de heerlijke gameplay.

9/10

Recent Tweets

Over de Schrijver

Avatar

Discussion

One Comment

  1. Avatar
    twitch donaties instellen oktober 30, 2023 at 13:11 - Reply

    “Greetings! Het instellen van Twitch donaties is echt een slimme zet om je kanaal naar een hoger niveau te tillen. Met de juiste stappen kun je WhyDonate en andere stages integreren om je kijkers aan te moedigen en je content te ondersteunen. Veel succes met het optimaliseren van je donatiesysteem!”

Leave A Comment

Spooky1611 Community Discord

Verder discussiëren?

Gerelateerde berichten

Bedankt voor het lezen. Misschien vind je deze berichten ook leuk