Mijn grootste droom in een game was vroeger altijd dat je in plaats van een kleine tot middle-sized map, je een grote wereld zou hebben waar je echt oorlog moest voeren.
Beter in een spelletje dan in het echt (Ik kijk naar jullie Trump & Kim!)

De game Foxhole is eigenlijk daar het antwoord op. Een early access titel dus alles kan ook weer veranderen maar het voelt nu al als een volledige game.
Wat is dan het doel van de game? Je spawnt in een wereld bij je Hoofdkwartier als een soldaat, de wereld zie je van bovenaf.

Er is een front, waar beide partijen met elkaar clashen. Uit HQ’s en Town halls en Bunkers kan je wapens, ammo, grenades, radio’s en noem maar op halen uit de Stockpile.
Deze Stockpile ontstaat niet zomaar natuurlijk, Net zoals men oorlog voert in het echt moet er ook constant voorraad aangestuurt worden naar het front, waar men daar de nieuwe kadootjes weer kan gebruiken.

Deze wapens of supplies kan je aanvullen door middel van het minen van Scrap. Dit is het belangrijkste van de game, Scrap kan je weer omzetten in Basic Materials en daarmee kan je vrijwel alles maken. Je gaat naar een weapon factory en je besteld even 30 rifles voor het front met 60 ammo of je gaat naar een hospital en je besteld weer 50 first aid kids omdat elke medic in de strijd zichzelf ook naar de filistijnen helpt. Natuurlijk kan je als een kip zonder kop nu deze Logistiek gaan doen, Maar de kunst is om goed te kijken wat er nodig is en vooral waar het nodig is, daar kan je je dan op afstemmen.

Oorlogen in Foxhole kunnen lang duren, soms wel een paar Real Life dagen.

In de wereld waar 140 man kunnen joinen in 1 server zal je je waarschijnlijk dan af gaan vragen of dat dan niet heel saai is. Het antwoord is nee! Deze game is namelijk zo uniek, dat je met 70 man in een team wel elkaar MOET helpen om verder te komen. Gebeurd dat niet dan heb je kans dat je de oorlog verliest. Dus op het moment dat mensen jou zullen helpen ga je het gevoel krijgen dat je ook gewoon behulpzaam wilt zijn. Als je dan flink bezig bent om je team op weg te helpen en je erkent zelf wat je hebt gedaan en laat met trots zien hoeveel spullen je in je truck hebt voor diegene, dan kan hij je een commend geven wat eigenlijk een soort karma boost is. Met die karma kan je door de rangen gaan, zo begin je met geen rank en krijg je uiteindelijk de soldaat rank ”Private” en ga je door al het bekende van Luitenant naar Sergeant. De game is een hybrid van WW1 en WW2.

Natuurlijk als er een mooie titel voor je naam staat geven mensen je meer vertrouwen, en het voelt gewoon goed om een aandeel te hebben in het forever draaiende wiel.
Oorlogen in Foxhole kunnen lang duren, soms wel een paar Real Life dagen. Het kan zijn dat het gewoon helemaal stuk loopt, of dat je wat naar voren schuift om vervolgens weer door een counter attack moet terugtrekken.

En dat is dus wat je ook kan doen, als je Team genoeg logistiek al heeft kan je gaan proberen om een verschil te maken op het front.
Lekker vechten! Nou mooi niet, je moet heel erg oppassen met de spullen die dus iemand anders in een stockpile heeft gegooid. Je kan je best wel schuldig gaan voelen als je 5 grenades meeneemt, 5 magazijnen voor je rifle en een first aid kit en meer. Heb je die nog op zak maar ga je dood? Kan de tegenpartij je spullen afpakken en zo maak je het jezelf dus niet makkelijk.
Het vechten geeft wel een wat snellere voldoening in de entertainment maar dit kan wel verschillen, soms sta je vast op een punt en sta je met een stelletje soldaten maar wat te schieten naar de vijand in de verte zonder wat te kunnen doen en zo ben je de laatste loodjes aan het leggen en met een epische bestorming bezig van het laatste stadje wat de tegenpartij met alle moeite probeerd te verdedigen. Uiteindelijk bestormen we straatje voor straatje en roeien we de vijand uit.

Als je dood gaat kan je weer spawnen bij je hoofdbasis of bij een spawn plek die je mogelijk hebt kunnen instellen door langs een town hall te lopen of een bunker met stockpile waar je dat in kan stellen dat dat je Secondary spawn point is. Vergeet dat niet te doen als je ergens in een bepaalde buurt veel bent want anders moet je of dat hele stuk lopen wat wel even duurt vanuit je HQ, of je vind toch iemand in een truck die al logistiek doet en zo lief is jou even een lift te geven.

Het kan allemaal super lang duren zonder ook maar enige voortgang

En daar komt dan toch ook het negatieve op dit moment, het kan allemaal super lang duren zonder ook maar enige voortgang. Misschien is de game dan niet voor jou omdat je simpelweg gewoon je soms echt kan vervelen in de game. Zo zie ik zo nu en dan een steam review voorbij komen waar men negatief is over het hele gebeuren van scrap verzamelen en materialen brengen omdat ”Wie wilt dat nou doen de hele tijd? Je komt toch voor je plezier”

Natuurlijk heeft hij daar ook gelijk in. Ik heb in een nacht terwijl ik speelde gewoon de game opgehad, bij een scrap pile ben ik gaan staan en heb elke keer wanneer ik tijd had wat scrap in een kistje gestopt terwijl ik op mijn andere twee beeldschermen met zaken zoals het editen van video’s bezig was. Zo lossen blijkbaar volgens Reddit velen de verveling op.

”Gewoon een filmpje kijken ernaast en je verveling is weg” Maar natuurlijk hoort een game op zichzelf die verveling weg te halen. Dus dat is een flink minpunt aan de game, ben benieuwd hoe ze dit in de toekomst tijdens early access gaan verbeteren. Wat bij mij dan wel hielp is dat ik door 8 dozen vol met scrap te verzameld te hebben in 5/6 uurtjes terwijl er constant trucks kwamen om dat op te halen ik gewoon meer dan 30 commends heb gekregen voor mijn harde werk. Zonder die scraps kwamen er geen items, die items werden ook weer gebracht en als iemand mijn scrap had opgehaald en 10 minuten later zie je dat er 40 heavy machine guns zijn geleverd en men aan het doordrukken is op het front dan doet dat toch ook wel weer wat. Het begon bij MIJN werk, zo is iedereen even belangrijk in het grote wiel.

Hoe langer de oorlog duurt hoe meer voorwerpen er vrijgespeeld worden. Zo nu en dan komt er tussen scraps die je verzameld een tech part die je in een gebouw kan gooien en als veel mensen zon technisch onderdeel in een gebouw gooien, bijvoorbeeld bij 80 dan levelt het gebouw naar iets hogers. Doordat het dan een level hoger is kan je weer andere items orderen wat ook vaak weer wat beter is. Zo kan je tot lvl5 waar bijvoorbeeld bij een vehicle factory de tanks worden vrijgespeeld. Mocht je daar met een aantal tanks en een enorme squad oprukken naar een front dan is het ook weer smullen.

Maar er lijkt nog veel meer aan te komen! Naast nog meer verschillende mappen (Er zijn nu al zo’n 4 a 5 mappen) Komen er ook amfibivoertuigen, Kunnen we binnekort echt DDAY gaan naspelen. Ik kijk er naar uit, maar voor nu is dit al een spelletje waar die grote droom van vroeger toch een beetje uit komt. De hysterie van trucks die de logistiek doen, inviduele online spelers overal… Jaja… Dit is oorlogje spelen op een heel groot speelveld!

Foxhole is fris en vernieuwend, Het is een unieke kijk op het oorlog voeren in games. Je moet alleen heel veel vrije tijd vinden want je bent zo uren verder om maar iets te participeren aan het hele gebeuren en voor sommige kan dit een saaie vertoning zijn met weinig actie. Maar hier stond te teller al op 40+ uur na 3 dagen dus zo saai kan het toch ook niet zijn?
Je kan Foxhole kopen op steam en je kan ook kijken naar deze Spooky1611 stream waarin ik de basis van Foxhole uitleg

Recent Tweets

Over de Schrijver

Avatar

Discussion

2 Comments

 1. Avatar
  Elco augustus 24, 2017 at 14:51 - Reply

  Erg goeie review :)!

  En inderdaad kan je uren plezier hebben in Foxhole van voorraden vullen tot vechten aan het front.

 2. Avatar
  Ankit september 6, 2017 at 13:41 - Reply

  You brought everything related to FOXHOLE on one page.
  It seems addictive and time demanding. Fingers crossed, I will see how to deal. :)

Leave A Comment

Spooky1611 Community Discord

Verder discussiëren?

Gerelateerde berichten

Bedankt voor het lezen. Misschien vind je deze berichten ook leuk