Wat vind ik het leuk om met tech producten aan de slag te gaan.

En daar kom ik de laatste tijd steeds meer achter. Door hetgeen wat ik doe mag ik vele producten ontvangen en reviewen en natuurlijk ook gebruiken en dat maakt de werkhoek alleen maar leuker en mooier. Kortgeleden heb ik een Elgato Stream Deck kunnen bemachtigen via Elgato en om op die manier je livestreams te kunnen besturen is meer dan fantastisch en daardoor wordt het steeds makkelijker en sneller om iets klaar te hebben. Ik merk dat ik enorm veel plezier haal uit het automatisch maken van handelingen, Als ik iets doe in 3 stappen zou ik het liefst nog nachten lang willen brainstormen om het te doen in 2 stappen zodat ik in die tijd die ik over hou weer extra zou kunnen doen.

Omdat de Elgato streamdeck zo handig was voor mijn streampc heb ik zelf een tweede aangeschaft zodat ik dus makkelijk ook eentje op mijn main PC aan kon sluiten. Hiermee kan ik makkelijk apps opstarten, het geluid besturen, elke windows handeling doen met een druk op de knop, en ook nog met een mooi overzicht door middel van plaatjes op de knoppen zien wat ik in druk en wat wat is in plaats van alle hotkeys op mijn toetsenbord onthouden (ookal is dat lang niet alles dan wat je met de Streamdeck kan doen)

Spontaan heb ik LED lampjes gekocht met Larissa om wat leuke kleurtjes achter mijn beeldschermen te doen. Wat trouwens ook weer een mooi voorbeeld is van snel kunnen werken achter een computer. Ik heb het altijd gedaan met een beeldscherm, en zelfs tot 2011!!! was dat een 4:3 vierkant witte doos in plaats van een widescreen die al jaren beschikbaar waren. Ik liep twee generaties achter en kreeg altijd de afdankertjes van mijn vader. Toen ik dus door Youtube mijn eerste eigen PC kon betalen in 2011 was ik als een kind zo blij dat ik er een widescreen monitor bij had en de games van nu kon draaien in plaats van bijvoorbeeld alleen maar Super meat boy (Yep, dat is de echte reden dat vooral dat soort games werden gedaan).  In 2012 kreeg ik een dual screen setup met een widescreen en een vierkant scherm en ik kon mij zo goed herinneren hoeveel makkelijker je meerdere dingen kon doen op de computer, het editen van video’s. Je bestandjes in je mapjes doorzoeken op het andere scherm, in plaats van elke keer het ene wegklikken en het andere erbij pakken. Genoeg ruimte
En sinds de eerste maanden van dit jaar heb ik 3 dezelfde monitoren gehaald voor een triple monitor setup. Dit is nog veel beter en sneller, en werkt weer allemaal fijner (Ik kan daar echt blij van worden) en NOG STEEDS voelt het soms alsof ik te weinig ruimte heb. Ik wil altijd mijn productiviteit verbeteren.Maar de LED lampjes zijn puur voor het zicht en de leuk. Dat is nieuw voor mij, ik koop vaak dingen omdat ik het wil gebruiken. Niet dat ik mijn computer hoek mega mooi wil maken met gekke stickers of lichtjes of een mega strakke kleurencombinatie. Ik wil gewoon dat het allemaal werkt, op een snelle manier zodat ik alles wat ik in mijn hoofd heb kan uitoefenen.

Toch opent dat weer een nieuwe deur voor mij. Ik kan met trots zeggen dat ik heel gelukkig bent met de hoek en dat ik echt blijdschap haal uit het feit dat als ik iets wil opnemen, ik heel snel alle tools heb om dat te doen. Of dat nou een Youtube filmpjes is of voor iemand die ergens werkt en deze professionele tools nodig heeft. Ik heb een werkplek for life, of het nou promo filmpjes zijn voor een bedrijf, iemand persoonlijk. Of voice over werk, alles is mogelijk in mijn hoekje. En daar heb ik 7 jaar hard voor gewerkt.

Op mijn Instagram stories plaatste ik over de Antlion Pro Gaming uberwide mousepad. Kreeg ineens een mailtje van Antlion of ze hem mochten opsturen, voor de lol zonder strings attached, maar puur omdat deze PR meneer echt van mening was dat het een extreem goede muismat is.
Als echte Nederlander zeg ik daar niet snel nee tegen dus ik krijg hem anderhalve week later binnen en terwijl ik al 3 jaar doe met een gekregen muismat van Roccat.

Kan je blij worden van Materiaal? In hetzelfde straatje van blij worden van geld

DAMN, Wat een ongelovelijk mooi ding, hij is idd heel lang en je toetsenbord past er zelfs op. Maar het is een geweldig zacht stofje en je reach met je muis is echt extreem groot.
Ik kan wel zeggen dat ik nog nooit zo comfortabel erbij zat als nu! En ik kan daar zoveel geluk uit halen en blijdschap.

Er veranderd materialistisch gezien dan weer zoveel in een jaar. Maar toch blijf ik daar ook passievol over, Om dan weer mooie content te maken, mijn kwaliteit te verbeteren, en te zien hoe erg ik groei in mijn kunnen. Dat is een enorme passie voor mij. Dan komt wel een beetje de eindvraag en het moraal van dit verhaal.

Kan je blij worden van Materiaal? In hetzelfde straatje van blij worden van geld, Natuurlijk als we veel geld hadden is je stress verlicht wat ik altijd bij mij draag. De onzekerheid.
Maar maakt dat echt gelukkig? In zekere zin voor mij wel, maar het is een deel van het geluk. Voor mij zijn het de kleine dingen, het verbeteren van mijn kunnen en het materiaal waarmee ik het allemaal kan doen. Is dat dan geluk door middel van persoonlijke vooruitgang of materialistisch geluk? een beetje van beide. Wat vind jij? en dat kan in elke hoek zijn natuurlijk, niet alleen een computer setup!

Recent Tweets

Over de Schrijver

Avatar

Discussion

One Comment

  1. Avatar
    Walter Kok december 3, 2017 at 22:41 - Reply

    Super mooi stukje! Ik kan me wel vinden in wat je hier schrijft. Op mijn eigen niveau vind ik het ook altijd cool om mijn hoekje mooi te maken. Ik heb geen mega set-up (heb ik ook niet nodig) maar ik kan enorm veel voldoening halen uit de kleinste veranderingen. Posters en voetbalshirtjes vinden ook zijn weg rondom mijn setup, maar van posters weet jij ook alles af ;)
    Tof dat je zulk soort stukjes op je site zet. Ik vind het super leuk om te lezen!

Leave A Comment

Spooky1611 Community Discord

Verder discussiëren?

Gerelateerde berichten

Bedankt voor het lezen. Misschien vind je deze berichten ook leuk