Spooky1611
Offline
Online
Viewers
I'm Live!
Watch Now

Uitgelicht Week 49

Dus… Youtube heeft een algoritme 

Een algoritme die voor velen niet werken. Ik weet van mezelf dat ik ooit in 2014 met al heel veel abonnees een soort van ben gestopt voor twee maanden (Door een burn-out)
Iedereen die ook maar Youtube heeft geprobeerd weet dat als je een tijdje niks van je laat horen je basically die kijkersbasis kwijt bent. Van al die abonnee’s zijn er dus ook heel veel inactieve accounts, Mensen die misschien sinds 2011 of whatever jaar nooit meer met hun account naar Youtube gaan of mensen die nooit meer keken omdat er andere content voorgeschoteld word en dan Spooky1611 content niet meer zo snel zichtbaar is.

Door die inactiviteit ben je basically altijd fucked, en het kan elk kanaal gebeuren, en dat gebeurd ook aangezien je soms Youtubers ziet met kneiter veel abonnees maar toch een stuk minder weergaven. Maar Youtube heeft sinds een jaar of 1/2 een algoritme waardoor je nooit meer uit dat dal kan komen
Als er maar percentages van je abonnee’s naar je video’s kijken elke dag zal Youtube denken dat het niet relevant is en zullen ze de video’s niet naar je pushen. Maar andere voorrang geven, de populaire video’s.

Vroeger toen het heerlijk ging kreeg elke video die ik uploadde 1100 views gemiddeld, behalve dan de Youtube livestream exploit die ik gebruikte, Youtube live was nog heel pril en ik was een van de enigste die daar mee kon stream, en elke livestream chat werd als daarna het automatisch omgezet werd in een video een comment. Waardoor ik op het oudere Youtube overal op nummer 1 stond in meerdere landen bij ”best gediscussieerd” Daardoor kregen die livestreams echt 100,000 tot nu soms een half miljoen views, met ziek veel dislikes ook omdat engelsen er geen bal van snapten. Maar ineens werd het wel door een groot publiek leuk gevonden. Maar video’s zoals een Dead island playthrough en al dat soort series kregen gewoon gemiddeld 1100 views.

Dat is nooit echt omlaag gegaan, 1100 views gemiddeld haal ik vrij vaak en nog altijd, tot dit jaar dan. Want het algoritme merkt als ik soms een video upload waar niet iemand zomaar op klikt dat het misschien beter is om maar geen enkele video te pushen van mij, waardoor ik kijkers krijg die wel willen kijken maar gewoon niet binnen krijgen dat ik iets nieuws heb gemaakt. Maar omdat dat dus niet gebeurd, kijken er weer minder, waardoor Youtube weer denkt dat het onrelevant is en het in een donker hoekje stopt, en het dus niet bereikbaar is voor mensen. Waardoor ik het moet hebben van Twitter doorsturen of Discord doorsturen, Wat altijd, ook in het verleden gewoon voor een stuk minder ”kliks” zorgt.

En dan krijg je dit

Zo dacht ik eventjes in December de productie wat te verhogen en wat video’s te uploaden naast mijn Livestreams. En Youtube begint dan weer rustig de video’s door te sturen op een gemiddeld tempo, lang niet naar iedereen. En daarna merken ze dat die video’s vergeleken de abonnee’s in verhouding relatief weinig worden bekeken, dus in Week 2 zie je meteen dat de video’s nog langzamer op gang komen omdat Youtube in alle feeds en pagina’s wegstopt. Ik ga dus twijfelen of ik wel even leuke content hebt gemaakt op dat moment, maar er is niks van een kwaliteits verlies te vinden.

Ik ben niet iemand die veel op views let, ik kijk mijn eigen analytics vrijwel nooit. Maar wel dusdanig genoeg om te zien wat er gebeurd elke keer. Geloof het of niet, ik ben mega tevreden met de views die je daar rechts ziet. Anno 2017 hoor je natuurlijk te groeien en anno 2012 was dit enorm veel qua weergave maar met nog altijd in mijn hoofd over die 1000 gaan anno 2011/2012 (Wat sommige noemen de goede tijden) dat geeft een gevoel dat je het ook voor mensen doet naast jezelf.

Het voelt soms wat oneerlijk aan vooral wetende van Youtube hoe het systeem werkt. Het houd mij niet tegen om te maken wat ik wil, maar als er zoveel mensen dan zeggen dat ze de video helemaal hebben gemist, niet notified zijn geweest of dat het hele gebeuren gewoon niet tevoorschijn komt, pas 2 weken later vaak.

Die views daar rechts zijn trouwens niet oke, Als dat zo blijft dan kan het zomaar zijn dat ergens in 2018 over een paar maanden we dan toch ECHT (dit keer dan echt) een punt erachter moeten zetten. Maar dan staan er wel zo’n 5000 video’s op dit kanaal wat toch wel een mooie prestatie is en een mooi avontuur!
Je hebt mensen die constant zeggen je meer te gunnen (Waarvoor dank). Die het niet snappen waarom dit gebeurd (Hier dus een uitleg van een van de redenen) En anderen die even willen commenten om te zeggen dat ”je kanaal dood” is, Wat ik wel vaker zie bij sommige Youtubers, Wat ik totaal niet snap aangezien de content er niet mee veranderd? Dan kijkt de kijker op een manier van hoe populair iets is of hoeveel viewbots iemand heeft waardoor het populairder lijkt, is het dan instantly een leukere video? En als diegene vind dat je qua cijfers onder presteerd dan moet er even gezegd worden dat je dood bent, en nu?

In ieder geval, Ik wil zo nu en dan (niet elke week een soort uitlichting doen van bepaalde video’s en die week met de niet zo geweldige views leek mij een leuke post om te doen.

Uitgelicht Week 49

SportsbarVR

Er is 1 video waar ik echt uren lang aan heb gezeten en die al mijn tijd heeft weggehaald. Sports Bar VR. Opnemen in Virtual Reality op de manier hoe ik het wil is echt heel pittig, vooral met multiplayer. Voor VR moet je ervoor zorgen dat je beeld ook iets laat zien wat jij in de bril kan zien, Ik moet er voor zorgen dat mijn stemgeluid word opgenomen (had daar een wireless mic voor maar die was nog slechter qua kwaliteit dan de HTC vive microfoon zelf) en ik moet er voor zorgen dat Snowdude zijn geluid word opgenomen, Dan moet ik er ook voor zorgen dat de webcam opgenomen kan worden en dat misschien de first person view word opgenomen, en dan het liefst dat de audio van Snowdude, mij, en de game apart opgenomen worden, want de geluids levels heb je ook niet zo makkelijk.  SportsBarVR probeer ik al een half jaar (of zelfs meer) met Snowdude te spelen, dus we vroegen een key aan voor een leuke showcase maar er werd gewacht tot versie 2.0.

Moet je je bedenken dat dit ergens in juli was ofzo, En laat nou net begin december versie 2.0 eindelijk uitgekomen zijn! Dus hebben we onze ervaring opgenomen en heb ik door 50 minuten!! aan materiaal deze 11 minuten video weten te maken. Geweldige reactie’s onder de video en ik vind hem ook echt heel leuk, maar helaas krijgt dat dan weinig bekijks

Injustice Takedowns

Superhelden die elkaar neermeppen, Warner Brothers is een bedrijf wat echt super generous is met het geven van gamekeys aan content creators.
Zo heb ik een geweldig pakket gekregen van Lego dimensions en krijg ik vrijwel alles. Dus ik denk, Injustice is wel vet met het DC universe, ik krijg Injustice 2 nu net voor de PC

In plaats van droog een potje te spelen lijkt het me cool om bij wat bekende (voor mij) characters hun takedown moves uit te proberen en wat transtitions van mappen waar het zo bekend om staat. Dat is veel cooler en kijkt leuk weg! Ook weer leuke reacties onder die video, maar ik heb nog nooit zo weinig views gezien om een video van mij, daar gaat het Youtube algoritme weer van smullen. Maar ik genoot van het voor het eerst zien van Batman takedowns, Wonder woman specials en The flash, Allemaal zo lekker over de top, maar niet Mortal Kombat gruel over de top!

Voordat dit wel echt een mega post word sluit ik daar mee af. Je kan ook video’s kijken via de video’s knop op de website. Heb daar ook veel moeite in gestopt en wie weet maakt het dat wel makkelijk om te zien wat er allemaal te kijken valt. Nog wel even een disclaimer: Ik zeur totaal niet om views, ik typ alleen freeflow mijn bevindingen en een uitleg over wat ik te horen heb gekregen. Volgens mij heeft David zelfs gevraagd aan zijn kijkers om te de-abonneren als ze video’s niet keken omdat je daar dus geen voordeel uit haalt. Ik doe altijd lekker mijn ding, Plezier voor mezelf, en elk pleziertje wat jij eruit kan halen, be my guest en enjoy! 😉😁

Affiliates