Games waarin je een eigen auto kan bouwen.


Je eigen auto bouwen in een game. Dit concept is niet nieuw. Oud zelfs. En toch zal ik het persoonlijk in meer games willen zien.


Gearhead Garage:

Gearhead Garage. De eerste game die het concept van een auto monteur spelen in een spel aan mij voorstelde.
Weet niet goed meer hoe ik aan deze game kwam. Volgens mij heeft een oude vriend van mij hem voor mijn op cd gebrand.
Hier 2 screenshots:
Zo als je ziet. Was dit al best uitgebreid. En waren er best veel mod’s te downloaden. Maar met je eigen auto rijden. Dat kon nog niet.
Het leuke is dat de site nog bestaat ! Hier een linkje als je wilt kijken http://www.gearheadgarage.com/

Miel monteur bouwt auto’s.

De volgende game waar ik het over ga hebben is. Miel monteur bouwt auto’s. die ik een paar jaar later uit de budget bak haalde.
De game was bijna het zelfde concept en idee als Freddi fish. Alleen met auto’s deze keer.
Je bouwde op een simpele manier een auto met wat oud schroot. (zie afbeelding)
En je kon rijden!
Je vond af en toe iets op de weg. of moest wat voor iemand doen.

 


Dat was het eigenlijk wel met die game. Na deze game gauw zat te wezen en Gearhead Garage outdated was.

Dwaalde ik eigenlijk wat rond op internet. en speelde ik veel Flash Games. Van maak je eigen auto spellen.

Drag Racer spellen als voorbeeld. die je op elke flash spelletjes site kon vinden. Dus hier ga ik ook niet verder op in.


Street Legale Racing Redline.

Toe kwam ik op internet een Mod versie. ook wel een verbeterde versie. Tegen van Street Legale Racing Redline.
een Need For Speed Undergrond soort Racespel. Waar je een auto kon kopen een alles kon aanpassen.
Als je de auto sloopte waren de onderdelen echt kapot en scheef.
Het spel is nu op steam te krijgen tegenwoordig.

Terugkomende op de vorige game. Is er een nieuwe versie van de game geweest. Deze heeft alleen via kickstarter-achtige site geen genoeg geld binnen gehaald.

De naam van de game was:
Street Tuning Evolution.

 

Hier een youtube filmpje:


Car Mechanic Simulator games. (verhaal incoming)

Toen zag ik een paar jaar later. Car Mechanic Simulator 2014 op steam verschijnen. De game had mijn intresse omdat het mij aan de eerder genoemde Gearhead Garage. Deed denken.
Alleen had hij niet zoveel diepgang als eerdere games. Dus ik besloot hem niet te kopen.
Tot op dat rond 2015-2016 Car Mechanic Simulator 2015 uitkwam.
En ook rond die tijd er op gewezen werd door Sander (Yes! mister spooky1611 himself!) Bedankt daar nog voor trouwens. (ik weet dat je dit leest). Ik heb hem in een opwelling gekocht.
Ja.. dat had ik beter niet kunnen doen. Game zat nog vol bug’s en glitches. maar die werden aardig langzaam aan gefixed. Uiteindelijk de dlc’s ook gekocht. Sommige waren wel leuk.
Niet allemaal. Maar heb mij er best mee vermaakt.
Uiteindelijk een paar jaar later. Werd Car Mechanic Simulator 2018 aangekondigd.  Pff ja. Je zal denken dat van hun fouten leren. Nou niet dus. Game was overhyped.
(waar ik ook in mee ging) En werd op release date last minute een week uitgesteld. Door talen in de game die niet werden goedgekeurd door de steam keuring. Dus ja. Shit storm incoming.
Dit gebeurde dus ook. En om het nog chaos compleet te maken. Werd de game op release (een week later dus) geplaagd door gamebreaking bug’s en glitches. En ik had hem dus gekocht.
Ja best naïef ik weet het. Er werd vervolgens 2 weken er hard gewerkt om ze te fixen. Er werden overuren gedraaid door de makers. Even later kwam er excuses.
Ze erkende dat deze game nooit zo uitgekomen had mogen worden. En vroegen de game te refunden als je teleurgesteld was. Waar ik eerlijk gezegd heb aan zitten te denken.
En de mensen die er nog vertrouwen in hadden smeekten om een 2de kans. Ik dacht. ik heb mijn best vermaakt met het vorige deel. En hier licht op zich een goede basis.
Dus ik besloot de game niet te refunden. Domme keuze? Misschien. Wou gewoon kijken wat er van kwam. Nu uiteindelijk werden bijna alle bug’s en glitches gefixed.
De game had al dlc toen die uitkwam de mazda en dodge dlc van ieder 2 auto’s. Na dat ik tevreden was hoe snel de bugs gefixed werden. Besloot ik de 2 dlc’s te kopen.
Later kwam er nog meer dlc. waar er ook een paar map uitbreidingen hadden. Denk aan een offroad map en een dragstrip baan. Die heb ik ook gekocht.
Daar tussendoor werden er veel auto’s in de game gemod. Via de steam forums. En is besloten daar een workshop voor te maken. Uiteindelijk is het best een goede game geworden.
op de handeling van de auto’s na. ja das niet hun sterkste punt. Hier nog een paar schreenshots van de games.

Car Mechanic Simulator 2014:


Car Mechanic Simulator 2015:
 
 Ja. de laatste is van mijn eigen screenshot 😉

Car Mechanic Simulator 2018:


My Summer Car. (18+ game)
De laatste game waar ik het over ga hebben. En ja.. waar moet ik beginnen met deze game. Had deze game eerder gezien en dacht nah ik sla deze game over denk ik.
Vooral omdat deze game NIET leuk is. Uiteindelijk wel gekocht op aanraden van snowdude. EN BEDANKT NOG HE! Kan je vertellen uit eigen ervaring.
Het is een soort van 18+ simulator survival spel. Waar je alles kan doen wat een 18 jarige kan en wil doen op zijn eerste zomer vakantie alleen thuis.
Je moet/kan je auto (my summer car) opbouwen en moet ondertussen jezelf onderhouden. En dat is nog niet zo makkelijk.
Raad ik deze game aan. Nee! kan je een auto helemaal uit het niks bouwen. Ja! ben je uren lang bezig met je auto. Ja!
Rage je veel omdat dingen niet gaan zo als je het wilt. DAT IS EEN FEIT! Uiteraard is deze game ook op steam te krijgen. kopen op eigen risico!

Hoe vond jij mijn eerste post op deze site? feedback is welkom. 🙂


 

2 gedachten over “Games waarin je een eigen auto kan bouwen.

Geef een reactie